Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hoofdrolspeler Freek de Jonge-film bekend

Acteur Nick Golterman gaat de hoofdrol spelen in De Overkant, een verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Freek de Jonge. 
Door BuzzE

Dat heeft zijn agent woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste hoofdrol voor de 22-jarige Golterman.

De jonge acteur was eerder onder andere te zien in bijrollen in bioscoopfilms als Razend en Wonderbroeders en de voor een Emmy Award genomineerde webserie Max & Billy’s Drill Machine Girl.

De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Yentl Schieman, bekend van het opkomende cabaretduo Yentl en de Boer.

De Overkant is een 'coming of age film', die wordt geregisseerd door Marnix Ruben. "Op het moment dat wij Nick zagen spelen, waren we verkocht. Kijk, dat is Freek!", aldus Ruben.

Veerpont

Het verhaal speelt zich af in Terneuzen, begin jaren zestig. Het is een semi-autobiografische vertelling, waarin Freek de Jonge vertelt hoe hij rond zijn negentiende wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar 'de overkant' voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten.

De cabaretier zal zelf de voice-over inspreken. De film wordt gemaakt met crowdfunding. Inmiddels is er via de website www.voordekunst.nl al bijna 15.000 euro van de benodigde 21.505 euro opgehaald. De Overkant beleeft zijn première tijdens de 17e editie van Film by the Sea in Vlissingen in september 2015.


Lees meer over:

Freek de Jonge

Aanbevolen artikelen