Pharrell Williams en Gwen Stefani gaan samen een nummer maken voor de film Paddington

Dat schrijven Amerikaanse media dinsdag.

Het liedje heet Shine en is te horen als de film in de Verenigde Staten en Canada op 16 januari in première gaat. In Groot-Brittannië is de film over het beertje Paddington vanaf vrijdag al te zien, zonder het nummer van Williams en Stefani.

"Wat een geweldige kans om als vader bij te dragen aan zoiets klassieks, authentieks en belangrijks voor alle generaties als beertje Paddington", zegt Williams in een verklaring.

Eerder werkten de twee al samen voor de nummers Hollaback Girl, Can I Have It Like That en Spark the Fire. Pharrell maakte met zijn liedje Happy, dat te horen was op de soundtrack van Despicable Me 2, begin dit jaar nog kans op een Oscar.

Paddington

De stem van Paddington wordt ingesproken door Ben Whishaw. Ook Nicole Kidman, Jim Broadbent, Peter Capaldi en Sally Hawkins hebben een rol. De film moet in februari in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

Paddington, een combinatie van animatie en liveaction, is gebaseerd op de boeken van Michael Bond. Het eerste boek over de beer verscheen in 1958. In totaal schreef Bond meer dan twintig verhalen over Paddington.

Video: Trailer Paddington