Michael Fassbender gaat de rol spelen van Steve Jobs in een film die over het leven van de oprichter van elektronicabedrijf Apple wordt gemaakt. 

Dat meldt de BBC dinsdag op gezag van de Hollywood Reporter.

Filmmaatschappij Universal Pictures heeft voor meer dan 30 miljoen dollar (ruim 24 miljoen euro) de rechten overgenomen van Sony voor de bewerking van de ook in het Nederlands verschenen biografie van Walter Isaacson over de in 2011 overleden Jobs.

Eerder waren Christian Bale en Leonardo DiCaprio in beeld voor de rol van de Apple-oprichter. Seth Rogen is nog in gesprek met makers Danny Boyle (Trainspotting) en Aaron Sorkin (The West Wing) over de rol van Steve Wozniak, Jobs' rechterhand bij Apple.

Oscarnominatie

Fassbender, zoon van een Duitse vader en Ierse moeder, werd dit jaar genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film 12 Years A Slave van regisseur Steve McQueen.

Eerder speelde hij onder meer de rol van een aan seks verslaafde reclameman in Shame (2011) en van de Noord-Ierse hongerstaker Bobby Sands in Hunger (2008) van dezelfde regisseur.