Een Zweedse man werd uitgekozen om als enige aanwezig te zijn bij een optreden van Bob Dylan in Philadelphia. De show vond plaats in het kader van een experimentele film. 

De zanger trok alles uit de kast om het de 41-jarige Zweed, Fredrik Wikingsson, naar de zin te maken, schrijft Rolling Stone.

Wikingsson is bevriend met Anders Helgeson, de regisseur van de documentaire Experiment Ensam. Die film draait om bijzondere momenten waarop iemand in zijn eentje iets beleeft wat normaal in een grote groep plaatsvindt.

Toen er sprake was van een show van Bob Dylan, meldde Wikingsson zich als superfan aan bij de crew. Uiteindelijk werd hij uitgekozen om de gelukkige toeschouwer te zijn van het kleinschalige optreden.

Grijnzen

Wikingsson dacht nog even dat het een grap was toen hij als enige in de zaal zat van de Academy of Music in Philadelphia. "Ik kon me niet voorstellen dat Bob Dylan mee zou werken", vertelt hij. Maar zijn idool kwam het podium op en gaf een optreden. "Ik zat de hele tijd te grijnzen. Mijn kaken deden uren later nog steeds zeer", vertelt de dolgelukkige fan.

Dylan kreeg overigens gewoon betaald voor zijn aanwezigheid. De documentaire gaat op 15 december in première op Youtube.