Idris Elba heeft de smaak te pakken. De acteur laat weten dat hij op het moment bezig is met het maken van een album dat gebaseerd is op de televisieserie Luther.

Dat zegt hij in gesprek met BBC Radio 4.

Elba brengt volgende week zijn eerste album mi Mandela uit, dat ter ere van de inmiddels overleden Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela is gemaakt. In ieder geval zal het tweede album een stuk donkerder zijn dan mi Mandela.

"Ik wil in mijn album duidelijk maken hoe het is om een persoon te zijn die met zoveel duistere gebeurtenissen omgaat", zegt de acteur. "Rechercheurs hebben een zware baan. Ze ontmoeten telkens personen die of wel of niet de waarheid spreken, en ze moeten de hele tijd objectief blijven. Dat is een perfecte inspiratie voor enkele nummers, denk ik zo."

Luther

De 42-jarige acteur is hoe dan ook in 2015 opnieuw te zien als de populaire detective Luther. “Vanaf het moment dat we afscheid namen van Luther op de Southwark Bridge, is er geen minuut geweest dat ik me niet afvroeg hoe het verder ging met hem. Dus hebben we besloten dat uit te zoeken. Luther keert terug waar hij thuishoort: bij de BBC, in Londen, aan het werk", aldus geestelijk vader Neil Cross.