Christian Bale zou zich eigenlijk dolgraag nog een keer in het zwarte Batman-pak hullen. "Ook al voelde ik dat het het juiste moment was om te stoppen, er was altijd een deel van mij dat zei: kom op, laten we er nog een doen." 

Dat zegt de acteur, die drie keer in de huid kroop van de superheld, volgens verschillende media in het Britse filmblad Empire.

De 40-jarige Bale is daarom best jaloers dat Ben Affleck Batman gaat spelen in de nieuwe film Batman v Superman: Dawn of Justice. "Toen ik hoorde dat iemand anders het gaat doen, stopte ik met wat ik deed en staarde ik een half uur voor me uit."

De acteur kroop voor Christoper Nolans succesvolle Batman-trilogie in de huid van de stripheld. De laatste film van de reeks, The Dark Knight Rises, verscheen in 2012. Affleck is vanaf maart 2016 te zien als Batman.

In de door Zack Snyder geregisseerde film kruipt Henry Cavill wederom in de huid van Superman. Ook Gal Gadot, Amy Adams en Jason Momoa hebben een rol in Batman v Superman: Dawn of Justice.