De allerlaatste aflevering van Glee is volgend jaar op 20 maart te zien in de Verenigde Staten. De musicalserie zwaait af met een aflevering van twee uur. 

Dat heeft de Amerikaanse tv-zender Fox laten weten aan Amerikaanse media. Eind vorig jaar werd al bekend dat Glee besluit met de zesde reeks.

Over het laatste seizoen, dat op 9 januari aftrapt, zijn nog weinig details bekend. Wel liet Glee-bedenker Ryan Murphy in april weten dat de reeks een tijdsprong maakt en zich meer richt op de originele cast.

Lief seizoen

"Het wordt een lief en passend seizoen dat wordt gedragen door de mensen die sinds het begin in de show spelen en we zien wat er met ze gebeurt. Dat is de laatste reeks."

Een van de redenen dat de serie, die sinds 2009 wordt uitgezonden, stopt is de dood van hoofdrolspeler Cory Monteith. De 31-jarige acteur overleed vorig jaar juli aan een overdosis heroïne en alcohol. Zijn personage Finn Hudson stierf ook in Glee, zijn doodsoorzaak werd in het midden gelaten.

Glee vertelt het verhaal van de levens van de leden van een schoolkoor op de fictieve William McKinley High School in Ohio.

Onder anderen Matthew Morrison, Lea Michele, Chris Colfer en Jane Lynch hebben een rol in de serie.