De nieuwe bioscoopfilm over Beertje Paddington krijgt in Groot-Brittannië een opvallende keuring. Kinderen mogen de live action-film vanwege "milde seksuele toespelingen" alleen maar zien als er een volwassene bij is.

Dat meldt The Daily Mail.

De seksuele toespeling slaat op een scene waarin een man in vrouwenkleren flirt met een andere man. Ook zitten er "milde scheldwoorden" in de film, aldus de Britse Filmkeuring. "Ouders moeten serieus overwegen al te jonge kinderen thuis te laten."

Michael Bond, de 88-jarige geestelijk vader van Beertje Paddington, is totaal verrast door de strenge keuring voor de familiefilm. "Ik ben niet betrokken geweest bij de ontwikkeling van het script. Maar ik kan me niet voorstellen dat er daadwerkelijk seksuele toespelingen in de film zijn beland." Ook Britse filmcritici hebben hun verbazing uitgesproken over de waarschuwingen van de Filmkeuring.

Video: De trailer van Paddington

Protest

De distributeur van de film heeft protest aangetekend tegen het besluit. Het zeer beleefde Beertje Paddington is één van de meest geliefde Britse kinderboekenpersonages. Van de boekenreeks, die in 1958 het licht zag, werden wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.

De film komt in Nederland in februari uit. Het is nog niet duidelijk wat voor keuring Beertje Paddington in de Nederlandse bioscopen krijgt.