Voor zijn rol in de film The Gambler viel acteur Mark Wahlberg ruim 27 kilo af. En dat ging hem niet in de koude kleren zitten.

Dat vertelt de acteur aan Us Magazine. Door zijn enorme gewichtsverlies zag Wahlberg er niet meer echt gezond uit. Zo werden zijn lippen blauw.

"Ik had geen energie, kreeg geen voeding binnen, mijn lippen werden blauw en daar kreeg ik klachten over", zegt Wahlberg over de reacties van de filmmakers.

"Maar wat dachten ze dan? Ik had bijna niks gegeten en het had er nog raarder uitgezien als een visagiste mijn lippen rood had gemaakt met lippenstift. Dus ze moesten het er maar mee doen", aldus Wahlberg die de kilo's in vier maanden tijd kwijtraakte.

Shakes

Wahlberg legt uit hoe hij zoveel is afgevallen. "Toen ik eenmaal was begonnen, kon ik gewoon niet meer stoppen. Ik was er 24 uur per dag, zeven dagen in de week mee bezig. In de eerste zes weken heb ik helemaal niks gegeten. Het enige wat ik binnenkreeg, waren een paar shakes per dag", aldus de acteur die ook nog meerdere sportsessies per dag afwerkte.

De acteur viel al eens eerder flink af voor een rol. "Ik ging met mijn gewicht van bijna 90 kilo naar bijna 63 kilo, dat is minder dan ik was voor de film Boogie Nights. Ik wilde per se minder wegen dan toen, dat is me met een halve kilo gelukt."

Bekijk de trailer van The Gambler:
Bekijk de trailer van The Gambler: