John Lasseter gaat Toy Story 4 regisseren. De film wordt verwacht in juni 2017.

Dat meldt The Hollywood Reporter. 

Dat er een vierde deel van de succesvolle animatiefilm komt, is onverwachts. Het team achter de films liet in 2010 weten dat er geen plannen waren voor een vierde deel. Tom Hanks liet echter in 2011 weten dat er wel aan een vierde deel gewerkt werd. 

Toy Story 3 haalde meer dan 1 miljard dollar op wereldwijd en werd uitgeroepen tot meest succesvolle animatiefilm, totdat Frozen dit jaar deze benoeming overnam.

Lasseter heeft de eerste twee films ook geregisseerd. De derde film werd geregisseerd door Lee Unkrich. Het verhaal achter de vierde film werd bedacht door Lasseter, Unkrich, Andrew Stanton en Pete Docter. Galyn Susman produceert de film.

De eerste Toy Story-film verscheen in 1995, het vervolg verscheen vier jaar later. De derde film over de speelgoedfiguurtjes verscheen vorig jaar. Tom Hanks verzorgt in alle delen de stem van cowboy Woody.

In de laatste film is te zien hoe Andy, die als kind verrast werd met Woody en Buzz, zijn speelgoed weggeeft omdat hij gaat studeren. Waar de vierde film het verhaal oppakt, is nog onduidelijk.