Walt Disney heeft het afgelopen boekjaar, dat eind september eindigde, afgesloten met een recordwinst van 7,5 miljard dollar (6,1 miljard euro).

Dat is ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. De omzet groeide met 8 procent tot 48,8 miljard dollar. Ook dat is een record, zo meldde het entertainmentconcern donderdag.

Alle onderdelen boekten betere resultaten. De divisie Studio Entertainment profiteerde met name van het succes van de zeer populaire animatiefilm Frozen, zowel op het witte doek als bij consumenten in de huiskamer.

De filmtak wist mede daardoor de operationele winst ruimschoots te verdubbelen. De televisieactiviteiten profiteerde van hogere advertentieopbrengsten, de pretparken van een groter aantal bezoekers, met name in eigen land.

In het vierde kwartaal kwam de omzet van Walt Disney uit op 12,4 miljard dollar, nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. De winst per aandeel, gecorrigeerd voor eenmalige posten, kwam uit op 89 cent, waar in doorsnee op 88 cent werd gerekend.