De opnamen van de film Star Wars: Episode VII zijn afgerond.

Dat meldt ComingSoon, die de bedankbrief van JJ Abrams in bezit heeft.

Regisseur JJ Abrams begon in mei met de opnamen, die eind oktober werden afgerond. De cast en medewerkers waren de laatste dagen in het Engelse Pinewood Studios. Aan het eind van de opnames gaf Abrams, samen met zijn producers, een bedankbrief aan iedere medewerker.

"Het is een absolute eer om elke dag op de set te komen en met jullie te werken", laten de drie in de verklaring weten. "Jullie professionaliteit, geduld en passie wordt door ons heel erg gewaardeerd. We zijn naar de woestijnen van Abu Dhabi geweest, naar Forest of Dean in Engeland, naar de Pinewood Studios, ga zo maar door."

Abrams laat in de brief ook weten dat dit het bewijs is dat hij heel erg dankbaar is. "Je kunt je naam dan wel op het witte doek vinden, maar dit is hét bewijs dat ik inderdaad heel blij met jullie ben."

Feest

Naar verluidt hield de cast op 1 november in het Science Museum in Londen een feest, om het afronden van de opnamen te vieren. Ook Simon Pegg, die nog geen officiële rol in de film heeft, werd daar gezien.

Acteur John Boyega laat op Instagram weten dat hij ook bij het feest was, samen met R2-D2. "Het is tijd om naar huis te gaan", meldt de acteur.