Zanger Bart van Overbeek, die deelnam aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, gaat de titelsong maken voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Na de regen.

Deze productie is het resultaat van het 48 Days Filmproject, een nieuwe spin-off van het succesvolle fenomeen 48 Hours. Een groep jonge, talentvolle makers produceert binnen 48 dagen een volledige speelfilm.

Het lied van de Tilburgse zanger komt te staan op een album dat op 29 november, tijdens de wereldpremière van Na de regen op het Eindhoven Film Festival, wordt gelanceerd. Het drama vertelt over Scott, gespeeld door Koert-Jan de Bruijn, een miljonair die in een post-apocalyptische wereld de zorg krijgt over een van huis weggelopen jongen, gespeeld door de 11-jarige Merlijn Remmig. Samen moeten zij overleven in een wereld geteisterd door een bacterie die zich via regen verspreid.

Het 48 Hour Film Project, waarbij binnen twee dagen een korte film wordt gemaakt. heeft de afgelopen jaren wereldwijd al vele duizenden filmpjes opgeleverd. 48 Dagen is het vervolg, dat dit jaar voor de tweede maal in Nederland plaatsvindt.

Het project wordt gefinancierd middels crowdfunding. De 48 Dagen-film van vorig jaar, waar onder anderen Raymi Sambo, Pamela Teves en William Spaaij in speelden, won prijzen op festivals in Zurich en New Orleans.