Actrice Kerry Washington en kostuumontwerper Lyn Paolo (van de Amerikaanse hitserie Scandal) ontvangen maandagavond in New York een award voor de kledingstijl die zij voor het inmiddels beroemde hoofdpersonage Olivia Pope bedachten.

De Amerikaanse organisatie The Accessories Council organiseert maandag de jaarlijkse ACE-awardshow waarbij merken, ontwerpers en invloedrijke personen binnen de accessoire-industrie worden geëerd.

"Het is een enorme eer om genomineerd te zijn", zegt Washington tegen Women’s Wear Daily. "Lyn en ik zaten vanaf het begin al op één lijn over hoe we Olivia er machtig uit wilden laten zien."

Volgens Washington en Paolo zijn met name de accessoires van personage Olivia Pope dragend in het verhaal. De hoofdpersoon loopt iedere dag op hakken en draagt alleen tassen van Prada. Het merk werd binnen de kortste keren overspoeld door Amerikanen die ook een 'Olivia Pope tas' wilden hebben.

"Het is enorm bijzonder hoe iemands identiteit geuit kan worden door middel van mode", stelt de actrice.

Prijzen

Naast Washington vallen Robbie Myers (hoofdredacteur van de Amerikaanse Elle), Rose Marie Bravo (voormalig directeur van Burberry) en het Italiaanse modehuis Bulgari in de prijzen. Modemerk Kate Spade New York krijgt de award voor Merk van het Jaar.

Google Glass valt in de prijzen in de categorie Mode & Technologie, Proenza Schouler krijgt de prijs van Ontwerper van het Jaar en rapper Flo Rida wint de prijs voor Stijl Ambassadeur.  

Het evenement wordt voor de achttiende keer gehouden.