Een deel van de nieuwe Star Wars-film is inderdaad opgenomen in het Engelse Gloucestershire. 

De BBC wist de hand te leggen op een bedankbriefje van de producenten aan de cast en crew. 

Daarin wordt bevestigd dat Star Wars: Episode VII deels is opgenomen in het bos Puzzlewood.

De producenten bedanken de 'uitzonderlijke' cast en crew, die hebben gewerkt 'van de woestijn in Abu Dhabi, tot Forest of Dean en de filmstudio's van Pinewood'. Forest of Dean is een bekende regio in Gloucestershire.

Geruchten dat de nieuwe Star Wars deels werd opgenomen in de Puzzlewood, dat in Gloucestershire ligt, deden al langer de ronde.

De BBC zag in juli filmcrews in het gebied, maar niemand wilde bevestigen dat het om opnamen voor Star Wars ging.

Bekende locatie

Puzzlewood is een bekende filmlocatie. Eerder werden daar scènes geschoten voor Doctor Who, Merlin, Jack the Giant Slayer en Atlantis. Harry Potter-schrijfster J.K Rowling en Lord of the Rings-auteur J.R.R. Tolkien zouden zich hebben laten inspireren door het bos.

Star Wars: Episode VII moet volgend jaar december in de bioscopen draaien. Over de langverwachte film, de eerste uit een nieuwe trilogie, doen de makers nog erg geheimzinnig. Fans beweerden in juli de eerste details over het scenario te hebben.

De film zou gaan over twee jongeren die op een woestijnplaneet het lichtzwaard van Luke Skywalker vinden. Oudgedienden als Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher zijn in de nieuwe Star Wars-film te zien.