Bezopen thriller met een cast -Samuel L. Jackson, Andy Garcia, Ashley Judd- die een betere film had verdiend. En ook de regisseur, maker van topfilms, moet zich schamen. @

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Philip Kaufman is de regisseur achter jaren tachtig klassiekers als The Right Stuff (1983) en The Unbearable Lightness of Being (1988). De afgelopen tien jaar maakte hij slechts twee films: de grotendeels mislukte thriller Rising Sun (1993) en de grotendeels geslaagde De Sade-biopic Quills (2000). Een nieuwe Kaufman-film is een belevenis die eens in de vier jaar voorkomt, en dat schept verwachtingen. Die kan hij echter absoluut niet waarmaken met Twisted.

Kinky

Jessica Shepard (Ashley Judd) is een pittige rechercheur en doet als nieuwste aanwinst op het bureau moordzaken van San Francisco haar best one of the boys te zijn. Ze drinkt en pikt graag een voorbijganger op voor een potje kinky sex. Als die vriendjes voor één nacht één voor één het loodje leggen is zij meteen een van de verdachten. Tot zover is de thriller nog een beetje waarschijnlijk.

Kraag

Ze biecht het op aan commissaris Samuel L. Jackson, die haar als zijn eigen dochter heeft opgevoed nadat haar vader haar moeder vermoordde, plus nog een paar mensen. Hij houdt haar om duistere redenen op de moordzaak. Jessica's collega Mike Delmarco (Andy Garcia) weet van niets, maar heeft desondanks weinig vertrouwen in haar. Geen wonder, want zijn partner drinkt zich elke avond een stuk in haar kraag en weet de volgende morgen niet meer wat ze 's nachts heeft gedaan. Is zij wellicht een erfelijk belaste seriemoordenaar?

Konijn

Dat zou nog een aardige oplossing zijn geweest vergeleken met de konijn uit de hoge hoed waar Twisted mee op de proppen komt. Very Twisted, indeed. De betrokkenheid van interessante acteurs en een regisseur met een goede reputatie schept verwachtingen, maar het script is van het kaliber 'doorsnee erotische SBS6-thriller'. Zelfs als u deze film zou huren, zou u zich bekocht voelen, dus in de bioscoop moet u hem zeker mijden als de pest. Het ergste is dat we weer vier jaar moeten wachten op de volgende Kaufman-film.

Het Parool: "met genreclichés en dwaalsporen volgepropt beginnersscenario"
De Volkskrant: "thrillerclichés (..) pseudospanning"
In 39 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm