Popoz gaat naar de bioscopen. De komedieserie, die vorig jaar te zien was op Comedy Central, krijgt een filmvervolg.

Dat wordt geregisseerd door Martijn Smits en Erwin van den Eshof. De film Popoz moet in het najaar van 2015 op het witte doek te zien zijn, maakte distributeur Dutch Filmworks donderdag bekend.

"Ik vind het fantastisch dat onze serie Popoz een filmvervolg krijgt", jubelt Maurice Hols, topman van het moederbedrijf van Comedy Central. "Hiermee hopen we niet alleen de grote vaste groep fans blij te maken, maar ook een nieuwe groep komedieliefhebbers te bereiken."

In de film raken de twee iets te fanatieke rechercheurs Ivo, een rol van Huub Smit, en Randy, die wordt gespeeld door Sergio Hasselbaink, verzeild in een misdaadavontuur nadat ze zich iets te enthousiast bemoeiden met een grote politieoperatie. In de filmversie zijn ook rollen weggelegd voor Noel Deelen, Markoesa Hamer, Ancilla Tilia en Uriah Arnhem.

Serue

Smits en Van den Eshof tekenden niet alleen voor de regie van Popoz, met Wijo Koek zijn ze ook verantwoordelijk voor het scenario. De opnamen voor de film, die wordt geproduceerd door Alain de Levita en Comedy Central, gaan volgende maand van start op locaties in Nederland.

Naast de filmversie blijft Popoz bestaan als serie. Het tweede seizoen is vanaf zondag op de buis.

Bekijk een scène uit de serie: