Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lisa Smit

Webserie met Lisa Smit gaat naar Zwitserland

De Nederlandse webserie Max & Billy's Drill Machine Girl, met in de hoofdrol actrice Lisa Smit, is geselecteerd voor de competitie van het festival Tous Ecrans in Geneve.
Door BuzzE

De twintigste editie van het Zwitserse festival vindt plaats tussen 6 en 13 november.

Eerder werd al bekend dat VPRO-serie Hollands Hoop ook is geselecteerd voor de competitie. Maar Max & Billy's Drill Machine Girl is wel de enige webserie die naar het festival gaat.

De reeks, met naast Smit hoofdrollen voor Steef de Bot en Nick Golterman, viel eerder in de prijzen tijdens het prestigieuze Los Angeles Web Festival en werd genomineerd voor een Digital Emmy.

De serie vertelt het verhaal van de jonge beginnende filmmakers Max en Billy die het plan hebben de allercoolste film ooit te maken: The Drill Machine Girl. Alsof het maken van een lowbudgetfilm nog niet moeilijk genoeg is, worden ze allebei verliefd op hun hoofdrolspeler Sarah.

Max & Billy's Drill Machine Girl werd in eerste instantie ontwikkeld voor het internetkanaal van MovieZone, het landelijke filmeducatieproject van filminstituut EYE. Maar tv-zender Veronica pikte de reeks op en zond hem vorig jaar ook uit op televisie.

Aanbevolen artikelen