Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
scream 4

MTV maakt tv-serie van horrorfilm Scream

Zender MTV gaat een televisieserie maken van de horrorhit Scream van regisseur Wes Craven. De eerste reeks, die tien afleveringen telt, moet in oktober 2015 al op televisie te zien zijn.
Door BuzzE

MTV verspreidde het nieuws geheel in de stijl van de horrorfilms door een telefoonnummer op Twitter te plaatsen dat fans konden opbellen. Wie dat deed, kreeg eerst een lage mannenstem te horen met de vraag 'Do you like scary TV?', gevolgd door de aankondiging van het nieuws.

De zin is een variant op de beroemde zin 'Do you like scary movies?' uit de proloog van het eerste deel. In deze scène legde actrice Drew Barrymore op gruwelijke wijze het loodje.

De Scream-reeks, met hoofdrollen voor Courteney Cox, David Arquette en Neve Campbell, betekende in de jaren negentig een revival van het horrorgenre. Regisseur Wes Craven nam alle bekende conventies van het genre - waar hij zelf aan bijgedragen had met zijn A Nightmare on Elm Street-reeks - op de korrel.

De eerste film was een groot succes en er volgden drie (mindere) vervolgen. Opmerkelijk is trouwens dat het niet zeker is dat Ghostface, de moordenaar uit de Scream-reeks, terugkeert in de serie. De rechthebbende van het enge masker is nog niet door MTV benaderd voor de serie.

Aanbevolen artikelen