Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Orson Welles

'Laatste film Orson Welles klaar in 2015'

De laatste film van regisseur en acteur Orson Welles moet in 2015 in de bioscoop verschijnen.
Door BuzzE

The Other Side Of The Wind was het laatste project van Orson Welles die in 1985 overleed. Hij werkte de laatste vijftien jaar van zijn leven aan het project, maar slaagde er niet in de film af te krijgen.

Decennialang bleef het materiaal van in totaal drie kwartier opgesloten liggen. Onlangs slaagde productiemaatschappij Royal Road Entertainment erin het materiaal eindelijk vrij te krijgen. De maatschappij meldt nu dat het de bedoeling is dat de film op de honderdste verjaardag van Welles, 6 mei 2015, in première gaat.

"Het is alsof je het Land van Oz probeert te vinden, of een verloren tombe", zegt Josh Karp die een boek schrijft over de film dat eveneens volgend jaar verschijnt. "Het is mythisch geworden vanwege de gefaalde pogingen de film af te maken."

De film gaat heel toepasselijk over een regisseur die probeert een film af te maken, maar in conflict komt met het systeem van Hollywood. De cast bestaat onder meer uit John Huston, Susan Strasberg, Lili Palmer, Dennis Hopper en Peter Bogdanovich.

Aanbevolen artikelen