Weduwe wil laatste film Schatjes!-regisseur maken

Bianca van Hemert, de weduwe van de twee jaar terug overleden Schatjes!-regisseur Ruud van Hemert, zou nog heel graag het laatste script van haar echtgenoot laten verfilmen.

Regisseur Van Hemert probeerde de jaren voor zijn dood het project Papa is Razend van de grond te krijgen, maar ving overal bot.

"Die ouwe gek is mij vanaf boven nog steeds aan het regisseren", stelt ze. "Hij kan het niet laten en ik moet er van hem iets mee doen. Ik hoop dat er op een dag ineens een idioot op de stoep staat die enthousiast is over het script en gek genoeg is om het te maken." Wie Papa is Razend zou moeten regisseren, durft ze niet te zeggen.

Het drama vertelt over een gescheiden vader en zijn dochter. Het project is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen tweede vervolg op de klassieker Schatjes!. "Producenten die Ruud sprak wilden graag die link maken, maar daar was Ruud absoluut niet blij mee."

Openhartig

Van Hemert schreef vlak voor zijn overlijden in 2012 een openhartige autobiografie over zijn frustrerende ervaringen in de Nederlandse filmwereld. De regisseur rekent in het boek af met iedereen die hem ooit tegenwerkte of tegenstond. Hij noemde het boek De Bruut, een bijnaam die acteurs hem gaven om zijn soms hardhandige optreden op de set.

De autobiografie wordt op 5 november gelanceerd in Het Ketelhuis, voorafgaand aan een vertoning van de opgepoetste print van Schatjes!.

Bekijk de trailer van Schatjes!:

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie