Mark Rylance speelt De Grote Vriendelijke Reus

Mark Rylance heeft de hoofdrol te pakken in de verfilming van De GVR, oftewel Grote Vriendelijke Reus. 

Dat heeft Steven Spielberg, de regisseur van de film naar het gelijknamige boek van Roald Dahl, laten weten in een verklaring aan Amerikaanse media.

"Ik ben dolblij dat Mark samen met ons naar reuzenland reist", zegt de regisseur. "Zijn carrière draait om het maken van dappere keuzes en ik ben blij dat hij The BFG heeft gekozen als zijn volgende project op het witte doek." De Britse Rylance was eerder te zien in films als Intimacy, The Other Boleyn Girl en Angels and Insects.

The BFG, de afkorting voor The Big Friendly Giant, gaat over een meisje dat vriendschap sluit met een reus die kinderen met een magische toeter mooie dromen inblaast om nachtmerries te verdrijven. In tegenstelling tot zijn soort is de reus heel vriendelijk. In 1989 verscheen al een animatiefilm naar het boek uit 1982.

Spielbergs versie verschijnt op 1 juli 2016 op het witte doek. Dan is het precies op tijd voor de honderdste verjaardag van Dahl, die op 13 september 1916 werd geboren. De schrijver overleed in 1990 aan de bloedziekte MDS.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie