Twee verloren afleveringen van een sketchshow met John Cleese zijn na 47 jaar opgedoken. De afleveringen van At Last the 1948 Show zijn gevonden in het archief van wijlen journalist David Frost, een van de producenten van de show. 

Dat schrijft het Britse entertainmenttijdschrift Radio Times.

Cleese was niet het enige lid van Monty Python dat een rol had in At Last the 1948 Show, dat van 1967 tot en met 1968 te zien was. Ook Graham Chapman, die in 1989 overleed, speelde in de show.

Het was een van de eerste keren dat de Britten samen op televisie verschenen. Daarnaast zijn ook Tim Brooke-Taylor, Marti Feldman en Aimi MacDonald te zien.

At Last the 1948 Show had ook invloed op Monty Python. Zo werd in die serie voor het eerst de beroemde leus 'and now for something completely different' gebruikt. Ook kwam de sketch Four Yorkshiremen eerst in die show voordat de mannen van Monty Python zich er in 1974 aan waagden.

Missing Believed Wiped

Het British Film Institute (BFI) vertoont de afleveringen in december tijdens het jaarlijkse evenement Missing Believed Wiped, waarbij verloren gewaande Britse uitzendingen te zien zijn.

Het BFI is dankbaar voor deze vondst. "Deze getalenteerde komieken, allemaal in de twintig en dertig, mochten vrij experimenteren met stijl en inhoud. Dat leidde tot shows die nog steeds invloed hebben op de komedie wereldwijd."