NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Deze week aandacht voor de vijf films St. Vincent, het oorlogsdrama Fury, de Nederlandse film Infiltrant, Blind en Stonehearst Asylum van Brad Anderson.

St. Vincent

Vincent, die geldproblemen heeft, ziet ineens een nieuwe inkomstenbron bij zijn nieuwe buren: Maggie (Melissa McCarthy) en haar 12-jarige zoontje Oliver (Jaeden Lieberher). Hij wil wel op de jongen oppassen, tegen een fiks uurtarief. Maggie gaat met tegenzin akkoord, ook omdat ze voor een klein ongelukje bij Vincent hebben gezorgd.

"Vermakelijke tragikomedie met Bill Murray als boze buurman."

3,5 sterren

Lees de recensie

Bekijk de trailer:

Fury

Het is april 1945, WOII loopt op zijn einde maar nog niet alle Duitse soldaten hebben zich overgegeven. Aan Wardaddy, zijn tank Fury en zijn team de ondankbare taak de laatste resten verzet te elimineren. Al jaren werken de rauwdouwers samen en ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld maar tegelijkertijd elkaar net zo beu als de oorlog zelf.

"Zo komt zowel de pacifist, oorlog is smerig, als de liefhebber van oorlogsfilms, oorlog is spannend, aan zijn trekken bij het indringende Fury."

3,5 sterren

Lees de recensie

Bekijk de trailer:

Infiltrant

Politieman Sam (Nasrdin Dchar) is de zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Op de politieacademie was hij de beste, maar nadat hij een arrestant mishandelde is hij geschorst. Hij krijgt een herkansing, als politie-infiltrant in een Marokkaanse drugsbende.

"De kracht van de film zit hem toch vooral in het geloofwaardige milieu dat in Infiltrant geschetst wordt, van bruiloft tot begrafenis, en de hoofdrolspelers."

3 sterren

Lees de recensie

Bekijk de trailer:

Blind

Blind is het regiedebuut van Eskil Vogt. In Noorwegen geniet hij een reputatie als scenarist van o.a. Joachim Triers Reprise en Oslo, 31august.

"Blind heeft een ingenieus scenario, dat alle personages mooi uitwerkt en je meevoert in de innerlijke wereld van Ingrid. Het is jammer dat het allemaal zo braaf en burgerlijk wordt afgerond."

3,5 sterren

Lees de recensie

Bekijk de trailer:

Stonehearst Ayslum

Het verhaal gaat over een merkwaardige nieuwe vorm van psychotherapie. In die tijd, de psychiatrie stond nog in de kinderschoenen, een sensationeel onderwerp.

"Met deze cast, fraaie dialogen, een vleugje humor en mooi, sfeervol camerawerk is het helemaal geen gekke film."

3,5 sterren

Lees de recensie

Bekijk de trailer