Actrices Pamela Teves (Onderweg naar Morgen) en Isis Cabolet (Lucia de B) zijn toegevoegd aan de cast van het nieuwe film project 48 Dagen. 

Het vervolg op het succesvolle 48 Hours, dat jaarlijks wereldwijd honderden korte films oplevert, wordt momenteel gemaakt in Eindhoven. Eerder werd al gemeld dat Koert-Jan de Bruijn de hoofdrol speelt in de film.

Een complete filmploeg, geleid door vier regisseurs, gaat in exact 48 dagen een complete speelfilm maken: van het schrijven tot de eindmontage. Het resultaat moet op 29 november in première gaan op het Eindhovens Film Festival. Het is de tweede maal dat in Nederland een '48 Dagen Film Project' wordt georganiseerd.

Het scenario voor het project, dat inmiddels tien dagen bezig is, is klaar en heeft als titel Na de regen gekregen. De film vertelt over Scott (De Bruijn), een miljonair in een post-apocalyptische wereld die de zorg krijgt over een van huis weggelopen jongen. Samen moeten zij proberen te overleven in een wereld die wordt bedreigd door een bacterie die zich via regen verspreidt.

Onmogelijke opgave

Het project wordt gefinancierd door crowdfunding. Zo kunnen participanten voor een kleine bijdrage al een setbezoek 'kopen'.

Een professionele speelfilm in 48 dagen schrijven en draaien met een minimaal budget, lijkt een onmogelijke opgave. Maar het is mogelijk, beklemtoont producent Richard Schut. "Er zijn duizend redenen waarom zo'n project kan mislukken en er is eigenlijk maar één reden waarom het wel kan en dat is dít team van gedreven filmmakers, daar ben ik trots op."