Actrice Elizabeth Peña is overleden. Haar neefje Mario-Francisco Robles maakte dat woensdag bekend in een artikel voor de website Latino Review.

De Amerikaanse van Cubaanse afkomst overleed dinsdag op 55-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles, volgens New York Daily News na een kort ziekbed.

Ze laat haar man Hans, haar twee kinderen, haar moeder en zus achter. "Mijn families hart is gebroken", schrijft Robles. "Het enige dat we nu kunnen doen is je scherpe humor herinneren, en je eindeloze levenslust en onvermoeibare zoektocht naar geluk."

Peña was bijna veertig jaar actief als actrice. In de jaren 80 had ze haar eigen serie op de zender ABC, I Married Dora, waarin zij het titelpersonage Dora speelde en ook een jonge Juliette Lewis te zien was. Ook was ze te zien in films als Rush Hour en Jacob's Ladder.

Vorig jaar verscheen ze nog in de serie Modern Family, als de moeder van Sofia Vergara's personage Gloria.

Zoe Saldana liet via Twitter weten voor Peña's familie te bidden. "Mijn hart is gebroken", schreef de actrice, die net als Peña Latijns-Amerikaanse roots heeft. "We zullen je missen."

Eva Longoria verwees naar haar gedeelde Latina afkomst in een tweet. "Rust in vrede Elizabeth Peña... je hebt de weg vrijgemaakt voor velen van ons!"