Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kevin Bacon krijgt tips van vrouw voor rol The Following

Kevin Bacon heeft voor zijn rol in The Following veel steun gehad aan zijn vrouw Kyra Sedgwick.
Door Novum

"Ze heeft me veel tips gegeven voor het spelen in een serie", vertelde de acteur zondag tijdens New York Comic Con. "Ik heb heel veel aan haar ervaring gehad." Sedgwick speelde van 2005 tot 2012 de hoofdrol in misdaadserie The Closer.

Met The Following maakte Bacon, net als een groeiend aantal filmacteurs, de stap naar televisie. Hij is na twee jaar nog steeds blij met zijn rol als politieagent Ryan Hardy, zei de acteur in New York.

"Anders dan in een film kan ik mijn personage steeds verder ontdekken en uitdiepen. Tijdens onze veertien uur durende werkdagen heb ik amper tijd om in mijn trailer te ontspannen. Dat is onwijs stimulerend", zegt Bacon.

Seriemoordenaars

Collega's van de acteur vertellen dat Bacon op de set helemaal opgaat in zijn rol en elke dag weer nieuwe video's en verhalen deelt van gruwelijke seriemoordenaars. "Aan de keukentafel met mijn vrouw doe ik dat uiteraard niet", grinnikte de acteur.

Bacon benadrukt dat hij acteren in films zeker niet opgeeft. Tussen de opnames van het tweede en het derde seizoen van The Following, dat in januari op de Amerikaanse televisie verschijnt, speelde hij drie filmrollen. "Ik houd van films en het feit dat ik zo veel mogelijk verschillende rollen kan spelen". De komende maanden zet hij zich echter volledig in voor The Following.

Het nieuwe seizoen van The Following is in 2015 te zien bij Veronica.


Lees meer over:

kevin bacon

Aanbevolen artikelen