Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Spectaculaire premire The Avengers in de RAI Amsterdam

'Iron Man te zien in Captain America 3'

Iron Man zal zijn opwachting maken in de nieuwste Captain America-film. De gesprekken met acteur Robert Downey Jr. zouden bijna zijn afgerond.
Door NU.nl/Lara Zevenberg

Dat schrijft Variety.

De acteur zou een grote rol krijgen in Captain America 3, die in mei 2016 in de bioscopen te zien moet zijn. Wat het aandeel van Iron Man in de nieuwe film wordt, is nog onduidelijk.

Het verhaal staat wel al vast: in de stripboeken krijgen Iron Man en Captain America (Chris Evans) ruzie over de openheid van superhelden en de wet die daar voor bedacht is.

Het zou voor Downey Jr. de zevende keer zijn dat hij in de huid van Tony Stark kruipt. De acteur is in dezelfde rol te zien in de aankomende Avengers-film.

The Hollywood Reporter meldt dat de deelname van Downey Jr. ervoor zou kunnen zorgen dat het aangekondigde derde deel in the Sherlock Holmes-reeks moet worden verplaatst.

Downey Jr. verdient volgens Variety in elk geval zo'n 40 miljoen dollar (31,4 miljoen euro) voor zijn rol in Captain America 3 en krijgt daarnaast meer geld als de film het goed doet.


Lees meer over:
Robert Downey Jr.

Aanbevolen artikelen