Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
The Walking Dead

The Walking Dead breekt eigen records

Het vijfde seizoen van de televisieserie The Walking Dead heeft bij de start zijn eigen records gebroken. In de VS keken er 17,3 miljoen mensen, 1,2 miljoen meer dan bij de start van het vorige seizoen.
Door BuzzE

Ook op Twitter weerspiegelde het succes van de serie, waarin een groep overlevenden zich probeert te redden nadat de wereld tot stilstand is gekomen door een zombie-apocalyps.

Er werd zo'n 1,32 miljoen keer getweet over de eerste aflevering. De nabeschouwing Talking Dead trok ook een recordaantal van 6,9 miljoen kijkers.

In Nederland worden de aflevering op maandag op Fox uitgezonden, een dag nadat de serie in de Verenigde Staten wordt vertoond.

The Walking Dead is ook één van de meest illegaal gedownloade televisieshows. Volgens TorrentFreak wordt een aflevering uiteindelijk zo'n 3,6 miljoen keer gedownload.

Piraterijwatcher Excipo meldt dat de eerste aflevering van seizoen vijf het record heeft gebroken van meeste gedownloade aflevering van een televisieserie in de eerste 24 uur tijd, namelijk 1,27 miljoen.


Lees meer over:
The Walking Dead

Aanbevolen artikelen