Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lisa Smit

Nederlandse webserie met Lisa Smit naar Frans festival

De Nederlandse webserie Max & Billy's Drill Machine Girl, met in de hoofdrol actrice Lisa Smit, is geselecteerd voor de competitie van het Marseille Web Fest. 
Door BuzzE

Het festival, dat wel het 'Cannes voor webseries' wordt genoemd, vindt plaats op 17 en 18 oktober in de Franse havenplaats.

Max & Billy's Drill Machine Girl is als enige Nederlandse webserie geselecteerd voor de competitie. De reeks, met naast Smit hoofdrollen voor Steef de Bot en Nick Golterman, viel eerder dit jaar in de prijzen tijdens het prestigieuze Los Angeles Web Festival.

Ook werd de Nederlandse productie genomineerd voor een Digital Emmy.

De serie vertelt het verhaal van de jonge beginnende filmmakers Max en Billy die het plan hebben de allercoolste film ooit te maken: The Drill Machine Girl. Alsof het maken van een lowbudget film nog niet moeilijk genoeg is, worden ze allebei verliefd op hun hoofdrolspeler Sarah.

Max & Billy's Drill Machine Girl werd in eerste instantie ontwikkeld voor het internetkanaal van MovieZone, het landelijke filmeducatieproject van filminstituut EYE. Maar televisie-zender Veronica pikte de reeks op en zond hem vorig jaar ook uit op televisie.


Lees meer over:

Lisa Smit

Aanbevolen artikelen