Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Halina Reijn

BN'ers tippen bijzondere films op website Cinetree

Filmliefhebbers kunnen vanaf maandag via de nieuwe website Cinetree bijzondere films en documentaires bekijken. 
Door ANP

Speciaal geselecteerde curatoren als Halina Reijn, Joris Luyendijk, Jelle Brandt Corstius en Jeroen van Koningsbrugge, programmeren iedere week twee films die volgens hen de moeite van het bekijken waard zijn.

Initiatiefneemster en actrice Hanna Verboom wil met het video-on-demand-platform verhalen laten zien die verteld moeten worden.

Volgens Verboom is het door het enorme aanbod lastig om de bijzondere films eruit te halen. ''We misten een plek waar je je favoriete keuzes met elkaar kan delen en daardoor films kan ontdekken en herontdekken. Zo is Cinetree ontstaan.'' Naast de vaste curatoren selecteert iedere maand een gast een film rondom een actueel thema.

De films op Cinetree zijn te zien vanaf 4,99 per maand. Verboom ziet het platform niet als een commercieel project. ''Cinetree is uit liefde voor film opgezet door een groep jonge makers.'' Met de winst wil ze nieuwe films maken. ''Hierin hopen we belangrijke thema's aan te gaan snijden.''

Op Cinetree zijn bekende titels te vinden zoals Intouchables en Amour of klassiekers als Magnolia en Jean de Florette. Ook staan er bijzondere documentaires op, zoals Capturing the Friedmans, Stories We Tell en 5 Broken Cameras.

Aanbevolen artikelen