De Dan-Brown verfilming Inferno heeft een flinke deuk opgelopen. De film is namelijk met ongeveer een jaar uitgesteld.

Dat maakt de website ComingSoon bekend.

Het vervolg van The Da Vinci Code en Angels & Demons zal in plaats van 18 december 2015 op 14 oktober 2016 verschijnen. Dit zorgt ervoor dat Inferno niet hoeft te concurreren met Star Wars: Episode VII, die eind volgend jaar wordt uitgebracht.

Tom Hanks zal opnieuw de rol van Professor Robert Langdon op zich nemen. Ron Howard doet de regie. Ook voor The Da Vinci Code uit 2006 en Angels & Demons uit 2009 werkten de twee samen.

Inferno is het vierde deel van Brown over de kunsthistoricus van Harvard. Het derde boek, The Lost Symbol, staat ook nog op stapel om te worden verfilmd. Howard zou die film maken met Hanks, maar de regisseur trok zich om onbekende redenen terug.

Dante

Inferno, dat eerder dit jaar verscheen, gaat over het 14e-eeuwse epos De Goddelijke Komedie van Dante. In het boek wordt Langdon wakker in een ziekenhuis in Florence.

Hij heeft geen idee hoe hij daar is beland. Hij ontdekt dat hij op de hielen wordt gezeten door dubieuze figuren. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.