De film Where the road runs out van het Nederlandse productiebedrijf Firenze Film heeft het San Diego Film Festival gewonnen. 

De onafhankelijke film werd deels in Rotterdam opgenomen en geproduceerd en kwam tot stand zonder subsidies, of medewerking van een omroep.

Where the road runs out vertelt het verhaal van de Rotterdamse wetenschapper George (Isaach de Bankolé), die zijn vertrouwen verliest in de academische wereld.

Hij besluit zijn hart te volgen en terug te keren naar zijn Afrikaanse roots. In Equatoriaal Guinea lonkt een gelukkige toekomst, tot zijn verleden als wetenschappelijk onderzoeker hem achterhaalt.

Het San Diego Film Festival wordt gezien als één van de toonaangevende internationale filmfestivals voor onafhankelijke films.

Deze zogenaamde 'indies' zijn meestal tot stand gekomen zonder steun van de gevestigde filmbedrijven in Hollywood. Vaak beschikken ze over een bescheiden budget en hebben ze een experimenteel karakter.

Het Engelstalige Where the road runs out werd gemaakt met een budget van ongeveer twee miljoen euro en is de eerste professionele productie ooit die deels gefilmd werd in Equatoriaal Guinea. Ook werden er opnames gemaakt in Rotterdam. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in de Nederlandse bioscopen te zien is.