Spannende thriller naar de gelijknamige bestseller, met Ben Affleck en Rosamund Pike. Vrouw is spoorloos, haar man de enige verdachte.

Een van de beste thrillers van de laatste jaren was Gone Girl, een pageturner van Gillian Flynn. De opzet van het verhaal is nogal standaard - een vrouw is vermist, haar man is de enige verdachte - maar de uitwerking uitermate origineel.

Flynn bewerkte haar bestseller tot een script dat in de vaardige handen van David Fincher (Seven, The Social Network) een al even spannende thriller oplevert.

Op de dag dat Nick Dunne (Ben Affleck) en zijn vrouw Amy (Rosamund Pike) vijf jaar getrouwd zijn, treft Nick bij thuiskomst een leeg huis aan, met sporen van een worsteling. Hij belt uiteraard meteen de politie, die ook nog bloedsporen vindt in de keuken. Maar afgezien daarvan is Amy spoorloos - en in dergelijke situaties is de echtgenoot meteen de eerste verdachte.

Schaapachtig

Nick zoekt steun bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon), die altijd een hekel had aan Amy maar haar broer zoveel mogelijk steunt bij deze nachtmerrie. Want dat wordt het al snel wanneer de wat onhandige Nick op een persconferentie schaapachtig lacht naast de foto van de vermiste Amy - en door sensatiebeluste media meteen als lachende moordenaar wordt bestempeld.

Ondertussen leert de kijker meer over de voorgeschiedenis van Nick en Amy. Ze werden verliefd op elkaar toen ze goede banen hadden, en in New York woonden. Door de crisis raakten ze werkloos en ze verhuisden naar Missouri toen Nicks moeder ernstig ziek werd. Na de dood van Nicks moeder bleven ze daar hangen; Nick werkt nu in een bar die met Amys' laatste geld is gekocht.

Bekijk de trailer:

Bekijk de trailer:
Bekijk de trailer:

Mediacircus

Hun huwelijk heeft dus betere tijden gekend, maar is Amy inderdaad vermoord, door haar eigen man nog wel? Rechercheur Rhonda Boney (Kim Dickens) heeft haar twijfels, maar het mediacircus heeft Nick al veroordeeld. Na een uur wordt duidelijk wat er precies is gebeurd. Dan is Gone Girl nog niet eens op de helft, maar de spanning blijft, tot het controversiële einde.

Gone Girl zit briljant en bijna perfect in elkaar. Affleck is geknipt als de goedzak die fouten heeft maar te aardig en te dom lijkt om en moord te hebben begaan; Pike is juist onpeilbaar. Ook de bijrollen zijn prima ingevuld, van Missi Pyle als talkshowhost tot Tyler Perry als gladde advocaat. En mede dankzij de onheilspellende soundtrack zit de kijker dik twee uur op het puntje van zijn stoel.

In 106 zalen te zien.