RTL4 heeft scènes in de serie Nieuwe Buren aangepast, omdat sponsor Gall&Gall deze niet vond stroken met haar beleid ten aanzien van verantwoord drankgebruik. Dat bevestigt een woordvoerder van de winkel aan NU.nl.

Gall&Gall is een van de sponsoren van Nieuwe Buren. In de serie is veelvuldig het logo van de winkel te zien en lokale Gall&Gall-winkels bieden onder andere Nieuwe Buren-acties aan.

Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en draait om twee stellen, gespeeld door Thijs en Katja Römer, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans, die besluiten hun relaties voor anderen te openen en swingers te worden.

'Spannende serie'

Ook bracht Gall&Gall drie nieuwe wijnen op de markt, "geïnspireerd op de nieuwe spannende serie Nieuwe Buren", meldt de winkel op haar eigen website. De serie, waarin overspel centraal staat en veelvuldig gedronken wordt,  leek echter iets te spannend te worden voor Gall&Gall.

"We hebben verantwoord drankgebruik hoog in het vaandel staan, daarmee willen we ons profileren", licht een woordvoerder van Gall&Gall aan NU.nl toe.

"Je kijkt naar het script en denkt: 'Dat zou ook wel een andere kant op kunnen gaan.' Toen hebben we met RTL4 wat discussies gehad over de manier waarop onze producten in beeld komen. In prima overleg zijn toen enkele scènes veranderd. Het gaat om kleine aanpassingen."

Het sponsorbedrag van Gall&Gall voor de serie is niet gewijzigd, meldt de woordvoerder verder. 

RTL4 bevestigt de uitspraken van Gall&Gall, maar zegt vooral blij te zijn met de samenwerking tussen de zender en de winkel. Ook benadrukt de zender dat een sponsorschap altijd in goed overleg gaat met de betrokkenen.