De Netflix-film Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gaat op 28 augustus op zowel Netflix als in Imax-theaters in premiere.

Dat melden verschillende media maandagnacht.

Het is voor het eerst dat een film gelijktijdig op zowel een streamingdienst als in de bioscopen in premiere gaat. De film gaat alleen in Imax-theaters te zien zijn. Volgens Netflix gaan meerdere films volgen die zo in premiere gaan.

Ted Sarandos, een directeur van Netflix, zegt zo Hollywood te willen laten zien dat er een verandering in het uitbrengen van films nodig is. Om een film pas een paar maanden na de bioscooppremiere op streamingdiensten te zetten is ouderwets.

Volgens hem blijven mensen wel naar de bioscopen gaan. "Het zijn twee andere dingen. Het is als naar een voetbalwedstrijd gaan en een voetbalwedstrijd op televisie zien", aldus Sarandos.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend is een vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000. De film is net als zijn voorganger gebaseerd op de Crane-Iron-serie van de Chinese schrijver Wang Dulu.