Shariff Korver wordt de tweede regisseur van Penoza IV, het vierde seizoen van de serie. Dat heeft de KRO bekendgemaakt. De jonge regisseur studeerde in 2012 af aan de Filmacademie. 

Zijn eerste speelfilm, De infiltrant, beleeft deze week zijn première op het Nederlands Film Festival.

Penoza gaat over over huisvrouw Van Walraven die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Na het schokkende slot van seizoen 3 was lange tijd onzeker of er inderdaad een vierde reeks zou komen. De finale haalde een kijkcijferrecord.

Diederik van Rooijen, die ook de vorige drie series maakte, is de belangrijkste regisseur van Penoza IV. Maar de filmmaker werkt in Hollywood ook aan een remake van de klassieker The Birds. Daarom heeft de KRO een tweede regisseur benaderd voor de nieuwe reeks.

Schrijversteam

Het schrijversteam staat ditmaal onder leiding van Oscar van Woensel (Van God los). Hij neemt het stokje over van Pieter Bart Korthuis en Franky Ribbens, die de meeste afleveringen van de vorige drie seizoenen voor hun rekening namen.

Van een groot aantal acteurs is inmiddels duidelijk dat zij sowieso in Penoza IV terugkeren, zoals Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Eric Corton en Gijs Naber.

Het vierde seizoen moet in het najaar van 2015 te zien zijn.