Matt Damon was naar eigen zeggen lang niet zo succesvol geweest als Robin Williams niet in zijn film Good Will Hunting had gespeeld.

"Ben Affleck en ik hebben alles aan hem te danken. Hij zei ja tegen onze film en door hem is hij gemaakt. Ik kan hem niet genoeg bedanken", zegt de acteur, die de in 1997 verschenen film samen met Affleck schreef, in een interview met Yahoo News.

"Als ik naar mijn leven nu kijk en zie hoe goed ik het heb, dat is allemaal begonnen door hem", zegt de 43-jarige acteur. Damon was dan ook diep geschokt toen hij hoorde dat de 63-jarige Williams vorige maand zelfmoord pleegde. "Het raakte iedereen in het land omdat iedereen het gevoel had hem te kennen en omdat hij deel uitmaakte van onze levens."

Hoewel de acteur geen contact meer had met Williams, die leed aan een depressie, denkt hij met plezier aan de komiek terug. "Hij was de grappigste persoon die ik ooit heb ontmoet. Hij was degene die als de crew er geen zin meer in had een pauze van twintig minuten inlaste om stand-upcomedy te doen waardoor iedereen op de grond lag van het lachen."

Vrijgevig

Damon was daarnaast onder de indruk van hoe aardig Williams was. "Hij was extreem vrijgevig en besteedde veel aandacht aan het helpen van anderen", omschrijft de acteur. "Als hij op straat werd aangehouden door een vreemde dan maakte hij daar een praatje mee. Op een bepaalde manier begreep hij de impact die hij op mensen had. Hij zag mensen stralen als ze hem zagen."