Ate de Jong gaat mogelijk een Japanse remake maken van zijn eigen Britse martelthriller Deadly Virtues: Love. Honour. Obey

Dat heeft de Nederlandse regisseur donderdag laten weten. Een Japanse producent zou het project begin volgend jaar willen draaien.

Deadly Virtues vertelt over een koppel dat wordt overvallen door een sadistische indringer. In de film komt kinbaku voor, een Japanse extreme vorm van bondage. De thriller kreeg bij vertoningen in Londen enthousiaste recensies en werd onder meer vergeleken met Funny Games.

De Jong draaide het lowbudgetproject het afgelopen jaar in Groot-Brittannië met jonge, onbekende acteurs. Het is de eerste film van Ate de Jong sinds het neergesabelde oorlogsdrama Het Bombardement met zanger Jan Smit in de hoofdrol.

Afwachten

Het is nog niet duidelijk of De Jong de Japanse remake echt kan maken. "Ik ben als producent ook een ander project aan het ontwikkelen dat in diezelfde periode gedraaid moet worden", stelt de filmer. “Het is even afwachten waar cast en financiering eerder van rondkomen.”

Deadly Virtues is vrijdag en zaterdag ook te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Daarna wordt de thriller in Nederland op dvd en VOD uitgebracht. De film is inmiddels al verkocht aan een groot aantal landen, waaronder de Verenigde Staten.

Bekijk de trailer van Deadly Virtues: