De Nieuwe Wildernis, Soof en Hoe duur was de suiker zijn dit jaar genomineerd voor de UPC Publieksprijs tijdens het Nederlands Film Festival. 

Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

Tot en met 2 oktober kan er gestemd worden op deze drie films. De films zijn uit een eerdere van in totaal negentien films gekomen. 

Soof is een romantische komedie over een vrouw in een midlifecrisis. De film, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman, trok bijna 800.000 bezoekers. De nieuwe Wildernis is een documentaire over de Oostvaardersplassen die vorig jaar bijna 700.000 mensen naar de bioscopen trok.

Hoe duur is de suiker was vorig jaar de openingsfilm op het Nederlands Film Festival. De bewerking van het boek van Cynthia McLeod vertelt over een slavenplantage in het koloniale Suriname. Het epos van regisseur Jean van de Velde trok in Nederland 200.000 bezoekers en was ook in Suriname zelf een grote hit.

Het NFF wilde donderdag niet zeggen hoeveel mensen al voor de Publieksprijs hebben gestemd, maar het zijn er meer dan voorgaande jaren, aldus een zegsvrouw.

Het Gouden Kalf voor de publieksfilm wordt net als de andere Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op 3 oktober. Vorig jaar won De Marathon van regisseur Diederick Koopal de prijs.

Lees alles over het Nederlandse Film Festival