Acteur Al Pacino heeft een prestigieuze filmprijs van de British Film Institute (BFI) gekregen. 

Dat maakte de organisatie donderdag bekend, meldt BBC.

Al Pacino kreeg de hoogste eer van het filminstituut, de BFI Fellowship, uitgereikt tijdens een ceremonie in Londen. De 74-jarige acteur liet in een reactie weten 'overweldigd' te zijn door de benoeming. "Mensen die ik bewonder hebben deze award gekregen", zei hij. "Ik waardeer dit ontzettend. Bedankt."

De organisatie prees Al Pacino als een icoon. "Al Pacino is een van de grootste acteurs die de wereld ooit heeft gekend en een visionair regisseur op zowel het podium als het scherm. Zij buitengewone oeuvre maakt hem een van de meest herkenbare en meest geliefde sterren op het witte doek, wiens films mensen over de hele wereld boeien en verrassen", aldus voorzitter Greg Dyke.

De acteur, producent, regisseur en scenarioschrijver is vooral bekend voor zijn rol in de Godfather-trilogie, Scarface en Dog Day Afternoon. Hij won een Oscar voor zijn rol in Scent of a Woman. De BFI Fellowship wordt sinds 1983 uitgereikt en tot nu toe kregen 73 mensen deze eervolle onderscheiding, onder wie Orson Welles, Dame Judi Dench en Lord Richard Attenborough.

Bekijk hier hoe de prijs wordt uitgereikt: