Er zijn al twee Nederlandse acteurs te bewonderen in de populaire serie Game of Thrones. En binnenkort ook een derde, maar of zijn naam veel belletjes doet rinkelen is de vraag.

Mishaël Abia Lopes Cardozo was vorige week in Ierland voor opnames van de derde aflevering van het vijfde seizoen van de serie, waarin hij te zien zal zijn. "Ik mag nog niks verklappen over mijn rol, maar het is er een met tekst. En ik speel met onder meer Peter Dinklage en Conleth Hill, oftewel Tyrion en Varys", vertelt Cardozo aan De Telegraaf.

Mishaël is een zwaardvechter en hoopt zijn kunsten in de serie te mogen laten zien. Hij sprak er al met de regisseur over. "We hebben gepraat over hoe de Europese oude krijgskunsten authentieker in beeld kunnen worden gebracht.

Wij kenners zitten vaak met kromme tenen voor de tv als voor zulke scènes een willekeurige stuntman wordt ingehuurd. Dat is alsof je tegen een taxichauffeur zegt: ga jij maar even in een F16 vliegen."

Tijdens de opnames mocht Cardozo overigens de wagen delen met Carice van Houten (Melisandre) en Kit Harington (Jon Snow).