NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Deze week besteden we aandacht aan de films Maze Runner, een variant op The Hunger Games, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival Bloedlink, met rollen voor Tygo Gernandt en Marwan Kenzari, The Trip to Italy, van regisseur Michael Winterbottom, Winter Sleep en The Equalizer. 


Maze Runner
Film lijkt een op kruising tussen The Hunger Hames en Lord of the Flies. Ook in het verhaal van deze film worden tieners gedwongen om aan spel mee te doen, dat meer dan hun eigen lot als inzet heeft vastgelegd. Nieuwkomer Thomas (gespeeld door Dylan O'Brian) lijkt al snel te ontdekken hoe de speelregels werken en hoe je ze kunt omzeilen. 

4 sterren

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer:

Bloedlink
De maker van Alles is Liefde, Joram Lürsen, is dit jaar verantwoordelijk voor de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Bloedlink vertelt het verhaal van ontvoerders Victor (Gernandt) en Rico (Kenzari), die samen een miljardairsdochter gijzelen. Hun goed geplande actie blijkt al snel niet helemaal waterdicht te zijn. Bloedlink is gebaseerd op de Britse thriller The Disappearance of Alice Creed uit 2009.

"Hoeveel spanning kun je opbouwen met slechts drie personages en (nagenoeg) één locatie? Heel veel, zo blijkt."

3 sterren

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer:The Trip to Italy
In 2010 reden Steve Coogan en Rob Brydon dwars door Groot-Britannië om in opdracht van The Observer het eten in de beste restaurants te proeven. Diezelfde krant vraagt de twee heren om opnieuw samen in de auto te stappen en een culinaire reis te ondernemen. Dit keer door Italië. 

"The Trip to Italy, dat ook eerst als tv-serie verscheen, is vooral voor fans van onderkoelde humor in het algemeen en Coogan en Brydon in het bijzonder."

4 sterren

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer:


Winter Sleep
Nuri Bilge Ceylan won in 2014 de Palme d'Or van het Cannes filmfestival. Met Winter Sleep vertelt hij het verhaal van een acteur, die tijdens zijn pensioen besluit een boek te gaan schrijven. Het auteurschap gaat de man helaas slecht af, maar hij begint wel een sterke connectie met zijn directe omgeving te ontwikkelen. 

"Winter Sleep is geen film voor het grote publiek, en de lengte vereist bereidheid om je eraan over te geven, maar filmfijnproevers zullen beslist genieten."

4 sterren

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer:

The Equalizer
Denzel Washington speelt Robert McCall, alias The Equalizer. McCall ontwikkelt gevoelens voor een Russische hoer en besluit, nadat de vrouw in kwestie in elkaar wordt geslagen door Russische criminelen, een persoonlijke oorlog met de heren aan te gaan. 

"Het is vooral veel geschreeuw, maar weinig wol. Eendimensionale held, cliché-Russen met gevangenistattoo's en gevaarlijke accenten; hoe vaak hebben we die al niet gezien?"

2,5 sterren

Lees de volledige recensie

Bekijk de trailer: