Het Nederlands Film Festival gaat zaterdagavond ter nagedachtenis aan regisseur George Sluizer nog eenmaal de film Dark Blood vertonen. Dat heeft directeur Willemien van Aalst dinsdag laten weten.

Sluizer draaide de film, over een ontheemde jongen die op een oude nucleaire basis in de woestijn woont, in 1993 met acteur River Phoenix.

Maar doordat Phoenix vlak voor het einde van de opnames overleed, kon Sluizer de film niet voltooien. Drie jaar geleden besloot hij alsnog het ruwe materiaal tot film te bewerken. De ontbrekende scènes sprak de regisseur in.

Door juridisch getouwtrek over de rechten is de film nog niet in de Nederlandse bioscopen te zien geweest. Dark Blood is eind vorig jaar slechts een aantal keer in het Ketelhuis in Amsterdam vertoond, in het bijzijn van Sluizer.

Het Gouden Ei

Het NFF biedt filmliefhebbers met deze gratis vertoning in TivoliVredenburg, waarvoor kaarten via de website van het festival te bestellen zijn, de kans de unieke film toch nog een keer te zien. Ook bioscoop Eye in Amsterdam eert zaterdagavond trouwens Sluizer, met de vertoning van zijn debuut João en het mes uit 1961.

Sluizer overleed zaterdag op 82-jarige leeftijd. Hij was al een aantal jaar ziek. De regisseur werd vooral bekend door Spoorloos, zijn beklemmende verfilming van het boek Het Gouden Ei van Tim Krabbé.