Andre 3000 wil een film maken over Outkast. De rapper denkt aan een komedie waarin het verhaal van hem en zijn collega Big Boi wordt verteld.

Dat vertelt hij aan Rolling Stone.

De rapper werkte de afgelopen maanden aan een film over Jimi Hendrix, waarin hij de muzieklegende speelde. Gevraagd naar een eventueel nieuw project noemt de rapper een film over het rapduo, waar hij zelf onderdeel van uitmaakte.

"Het zou geweldig zijn om nu een Outkast-film te gaan maken, maar dan niet zo serieus, juist echt volop komedie", aldus Andre 3000.

Andre 3000 vormde in 1992 al een rapduo met Big Boi. De twee maakten hits als RosesMs Jackson en Hey Ya! en mogen zich onderdeel noemen van het meest succesvolle rapduo ooit.

De rapper vindt het belangrijk dat in een eventuele film er goed naar voren komt hoe belangrijk het voor de groep was dat ze een goede balans hadden. "De chemie die Outkast vormde was de balans tussen ons. En Big is gewoon een veel scherpere rapper dan ik. Ik zou het heel moeilijk vinden om een rapbattle met hem te houden. Denk zelfs dat ik op hem zou wedden."