Sylvia Hoeks is op het Fantastic Fest in het Amerikaanse Austin uitgeroepen tot beste komische actrice. Ze won in de categorie komedie de prijs voor haar rol in de Nederlandse productie Bro's Before Ho's.

Dat meldt ScreenDaily.

Regisseurs en scenarioschrijvers Steffen Haars en Flip van der Kuil hebben de prijs namens de Nederlandse actrice in ontvangst genomen, laat filmproducent Eyeworks weten.

Het is de derde keer dat een film van het duo op het festival wordt vertoond en de derde keer dat zij hier een prijs in de wacht weten te slepen. Met New Kids Turbo wonnen ze in de categorie beste regie van een komedie en met New Kids Nitro de prijs voor beste komedie.

In Bro's Before Ho's draait het om videotheekmedewerker Max (Tim Haars) en zijn geadopteerde broer Jules (Daniël Arends), die blowen, zuipen en zo veel mogelijk chicks regelen. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op Anna (Sylvia Hoeks).

Het Fantastic Fest is het grootste en belangrijkste festival voor genrefilms in de Verenigde Staten en duurt nog tot 25 september.