Vijf van de grote kanshebbers op de Gouden Televizier-Ring zijn programma's van RTL. Dat is maandag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

Het gaat om de dramaserie Divorce, het avonturenprogramma Expeditie Robinson en de talkshow RTL Late Night. Daarnaast maken Gerard Joling en Gordon met Geer & Goor: Effe geen cent te makken kans op de prijs, evenals Johnny de Mol met zijn programma Syndroom.

Verder staan ook de spelshow De slimste mens en de series Penoza en Flikken Maastricht in de lijst met acht programma's die veel stemmen van het publiek krijgen.

Er kan nog een week gestemd worden. De verkiezing sluit op maandag 29 september om 9 uur 's ochtends.

De uitreiking van de Televizier-prijzen vindt plaats op 16 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Carré. Vorig jaar won Wie is de mol? de Gouden Televizier-Ring.

Gouden Stuiver

De programma's Brugklas (AVROTROS), Checkpoint (EO) en Freek in het Wild (VPRO) zijn kanshebbers in de strijd om de Gouden Stuiver 2014.

Andere programma's die kans maken op de tv-prijs zijn Kinderen voor Kinderen, School TV Weekjournaal, Wie is de mol?! Junior en Zappsport/Zappsport WK.

De Gouden Stuiver is onderdeel van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2014. Het Nederlandse publiek bepaalt de winnaar en heeft nog een week om te stemmen. Vorig jaar ging de prijs naar Het Sinterklaasjournaal.