Acteur Matt Damon en regisseur Paul Greengrass zijn in gesprek met filmstudio Universal Pictures over een nieuwe Bourne-film.

Dat meldt Deadline.

Het zou de derde keer worden dat Damon en Greengrass samenwerken in de Bourne-serie. Eerder werkten zij aan The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum. Naast de regie zou Greengrass ook het schrijven van het script op zich nemen.

Damon heeft eerder aangegeven dat hij alleen zou willen terugkeren als Jason Bourne als daar verhaaltechnisch een goede reden voor is. Aan het eind van de derde film, The Bourne Ultimatum, verdween zijn personage spoorloos.

In 2012 verscheen de spinoff Bourne Legacy zonder Damon en Greengrass, met Jeremy Renner als de spion Auron Cross. In november werd bekend dat er voor 2016 een door Justin Lin (Fast & Furious) geregisseerd vervolg op deze film in de planning staat, waarin Renner terugkeert als Cross. Dit vervolg wordt nu misschien uitgesteld om plaats te maken voor de eventuele reüniefilm met Damon.

Het personage Jason Bourne werd geschapen door thrillerschrijver Robert Ludlum. Van The Bourne Identity, zijn eerste boek uit een serie dat in 1980 verscheen, werd in 1988 al een televisieserie gemaakt.

De nieuwe Bourne-film met Damon zou 16 juli 2016 moeten draaien in de bioscoop.