Meer dan de helft van de homoseksuele acteurs in Hollywood denkt dat filmmakers zich bevooroordeeld opstellen tegenover lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) acteurs.

Dat blijkt uit een onderzoek die door de denktank van de LGBT-gemeenschap is gepubliceerd.

Meer dan de helft van de respondenten denkt dat vooral regisseurs en producers anti-homoseksuele opmerkingen maken, een derde zegt dat het meerdere malen ziet hoe LGBT-acteurs niet respectvol behandeld worden. Een achtste denkt zelfs dat homoseksuele acteurs zeer slecht behandeld worden.

"We zien dat LGBT-acteurs bepaalde barrières tegenkomen bij het zoeken naar een baan in Hollywood", zeggen MV Lee Badgett en Jody L Herman, auteurs van het onderzoek.

De cijfers rond het uit de kast komen zijn opvallend laag. Slechts 36 procent van de homoseksuele acteurs hebben een zaakwaarnemer die weten dat zij uit de kast zijn gekomen, met daarbij zestien procent van de leidinggevenden die het weten.

Het onderzoek werd in de herfst van 2012 opgestart en heeft uiteindelijk 5.700 leden van de Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists ondervraagd.