Thomas Acda en Huub van der Lubbe van De Dijk hebben de handen ineengeslagen voor een eenmalig muzikaal project.

Acda en De Dijk maakten samen de titelsong voor de nieuwe komedie Wonderbroeders, die vanaf 2 oktober in de bioscopen te zien is.

Dat heeft distributeur A-Film maandag bekendgemaakt. Het nummer heet Alles komt goed en is de eerste single van het nieuwe album van De Dijk, Allemansplein, dat op 3 oktober verschijnt.

Voor Acda, die ook een van de hoofdrollen in de film speelt, is het een droom die uitkomt. "Als kind was ik bij elk De Dijk-concert in Paradiso. Ik mocht van mijn neef Rob, die roadmanager was, achterin staan met mijn cola. Ik kende alle teksten uit mijn hoofd. En nu, 32 jaar later, mag ik met ze meezingen."

Monniken

Wonderbroeders vertelt over vijf monniken waarvan het klooster met sluiting wordt bedreigd. Maar op de dag dat zij hun vaste domicilie moeten verlaten, gebeurt er een wonder: het Christusbeeld in de tuin huilt bloed, waardoor het klooster verandert in een lucratief bedevaartsoord voor gelovigen.

De andere vier hoofdrollen in de komedie worden gespeeld door Martin van Waardenberg, Ton Kas, Egbert-Jan Weeber en Kees Hulst.